Bespaar Op De Premie Van De Autoverzekering Als Beginnende Bestuurder

Dat jongeren meer ongelukken veroorzaken, is een bekend gegeven. Vooral in de groep van 18- tot 25-jarigen is het aantal ongevallen bijzonder hoog. Dienovereenkomstig zijn de premies voor autoverzekeringen overeenkomstig hoog.

De hoge premies van de autoverzekering zijn niet alleen geldig als het nageslacht de eerste eigen auto verzekert, maar een toeslag is ook mogelijk als de beginnende chauffeurs met hun ouders met de auto reizen. Maar er zijn manieren in een autoverzekering om geld te besparen.

Welke Tips Kun Je Direct Gebruiken Voor Een Besparing

Zelfs als de ouders altijd ongevalvrij zijn gereden, stijgen de premies voor autoverzekeringen wanneer een zoon of dochter in de auto van de ouders rijdt. Om te ontsnappen aan een hoge premie, zijn er een aantal bespaartips. Deze omvatten:

  • Speciale tarieven voor beginnende bestuurders
  • Rijden onder toezicht
  • Auto’s met een lage typebevoegdverklaring
  • Registreer de kinderwagen als een tweede auto van de ouders
  • Zoek naar goedkope bonussen en verzekeringen

Met deze tips is het mogelijk om tot 350, – euro per jaar aan autoverzekeringen te sparen. De bespaartips zijn net zo geschikt voor jonge bestuurders met hun eigen auto’s als voor de ouders die de auto’s aan hun kinderen achterlaten. Meer tips voor het besparen op je verzekeringen? Neem een kijkje op de website https://verzekering-winkel.com.

Er Wordt Gebruik Gemaakt Van Andere Premies Voor Beginnende Bestuurders

Sommige autoverzekeraars hebben speciale tarieven voor jongeren in hun programma. Dus de alliantie biedt de “Bonus Drive”, bij Cosmos Direkt is dit de “Better Drive” en de HUK heeft de “Smart Driver” voor degenen die hun licentie niet al te lang hebben gehad. In deze zogenaamde telematica tarieven wordt het rijgedrag van de jongeren tijdens het rijden geregistreerd.

Dit kan via een in de auto geïnstalleerde box of via een app voor de smartphone. Het betreffende systeem controleert de versnelling, het remgedrag en of de bestuurder aan de snelheid voldoet. Een serviceprovider evalueert vervolgens de gegevens en verzendt deze naar de verzekeringsmaatschappij.

Als de bestuurder voorzichtig rijdt, krijgt hij punten gecrediteerd, de besparingen kunnen oplopen tot 30 procent. De techniek kan de beginnende bestuurder leren veilig te rijden, maar er is ook kritiek. Dus de bestuurder moet ervoor zorgen dat de verzekeraar de gegevens niet doorgeeft.

Rijden Met Iemand Die Ervaring Heeft Helpt

Als de kinderen verzekerd zijn met de gezinsauto , kan het voorkomen dat de dubbele premie verschuldigd is. Geregeld rijden daarentegen kan de premie aanzienlijk verminderen. Nieuwe chauffeurs die met hun ouders reizen, moeten dit melden bij de autoverzekeringsmaatschappij. Is alleen de verzekeringnemer verzekerd samen met de echtgenoot en hebben de kinderen een ongeval, dan is de schade verzekerd. Uitgestelde bijdragen of boetes dreigen echter tot tweemaal de jaarlijkse bijdrage.

Zorg Voor Een Voordelig Type Auto Om Te Besparen 

Een belangrijk criterium voor de hoeveelheid motorrijtuigenverzekering is het type auto. Deze type klasse wordt elk jaar geherdefinieerd, waarbij claims een belangrijke factor zijn. Auto’s die vaak in de werkplaats zijn of bij ongevallen betrokken zijn, worden hoger gewaardeerd als de premie van de motorrijtuigenverzekering.

Het is daarom raadzaam om de verzekeringspremie te berekenen voordat u de auto koopt. Populaire auto’s voor beginnende coureurs zoals de Polo van VW of de Astra van Opel hebben meestal een klasse van hoge kwaliteit, moeten de beginnende coureurs opmerken.

Ga Op Zoek Naar Goedkope Autoverzekeringen 

Een effectieve manier om geld te besparen is nog steeds om een ​​goedkope aanbieder te zoeken. Directe verzekeraars bieden met name goedkope autoverzekering producten aan. Een vergelijking is altijd de moeite waard, omdat de verschillen tussen de individuele verzekeringsmaatschappijen groot zijn.

Zo kan de verzekering bij een dure aanbieder drie keer zo duur zijn als een goedkope aanbieder van internet. Als het gaat om autoverzekeringen, kan het ook helpen om af te zien van uitgebreide verzekeringen voor een oudere auto of een verzekeraar kiezen met een workshop commitment.