Leer Alles Over De Boekhouding – Er Zijn Deze Mogelijkheden Tegenwoordig

Als u onze gids tot nu toe hebt gelezen, weet u al veel over boekhoudkundige, boekhoudkundige en wettelijke vereisten. Misschien bruist je hoofd op dit moment en vraag je je af hoe je het allemaal moet doen.

Maar je bent niet de eerste die het doet! We zijn allemaal als leek begonnen – het is belangrijk dat je je eraan houdt. Een boekhoudpakket mkb   is bijvoorbeeld een stuk anders invergelijking met een regulier simpel boekhoudpakket. Het is daarom wel aan te raden om vooraf te beginnen met boekhoudprogramma vergelijken daardoor weet je zeker dat je het beste pakket kiest tegen de beste prijs.

Daarnaast kun je op verschillende manieren je opleiding voortzetten en je basiskennis verdiepen. Geschikt: beide cursussen op het terrein en afstandsonderwijs, online tutorials of boeken en media voor zelfstudie.

Boekhoudcursussen Online Of Als Face-To-Face Evenementen

Als u zich volledig wilt verdiepen in het onderwerp boekhouden, maar tegelijkertijd het tijdstip en de plaats van het leren zelf wilt bepalen, komen de afstandsonderwijscursussen van verschillende online academies in aanmerking. Deze zijn echter meestal erg compact en tijdrovend, omdat ze overeenkomen met een beroepsopleiding of een gespecialiseerde opleiding. Als u alleen geïnteresseerd bent in individuele aspecten en liever samen met anderen op locatie leert, kunnen cursussen en vervolgopleidingen die worden aangeboden door onderwijsinstellingen zoals de IHK (Kamer van Industrie en Handel) of het VHS (Adult Education Centre) een betere keuze zijn. Hier kiest u het onderwerp en de duur van de cursussen op basis van uw interesses en uw ideeën.

De IHK biedt bijvoorbeeld een boekhoudtraject van twee maanden , dat ook kan worden bekostigd via een onderwijsprijs. Als je niet genoeg hebt, kun je de vervolgcursus daarna bezoeken. In slechts één dag voltooit u een spoedcursus over de “Fundamentals of Accounting” op de IHK .

Zelfs in de centra voor volwasseneneducatie vind je spoedcursussen, cursussen of certificaatcursussen die je goed voorbereiden op je taken. Omdat er echter regionale verschillen zijn, is het het beste om de website of catalogus van uw lokale VHS te bekijken.

Online-Tutorials

Als u meer een audio-visuele leerling bent die op zoek is naar nuttige video’s, vindt u tal van zelfstudies over de basisprincipes van de boekhouding op YouTube .

De vodcasts van IUHB van de Internationale Universiteit voor Toegepaste Wetenschappen over boekhouding en boekhouding, die je ook gratis op YouTube kunt bekijken, zijn meer conventioneel ontworpen, maar niet minder informatief .

Boeken Leren En Oefenen

Als je je kennis in zelfstudie wilt verdiepen en je bent eerder het type boek , dan kunnen we je bijvoorbeeld het oefenboek “Accounting for Dummies” aanbevelen . Boeken uit de Dummie-serie zijn bedoeld voor amateurs die zich bezighouden met entertaining, maar ook uitdagend met een onderwerp.

Het les- en werkboek van professoren Döring en Buchholz, dat ook is gericht op beginners en een aanvullend onderdeel bevat naast de taken, is speciaal afgestemd op de onderwerpen accounting en financiële overzichten .