Steeds Meer Senioren Hebben Smartphones

Een mobiele telefoon kopen is onderdeel geworden van het dagelijks leven van de nieuwe generatie. Voor oudere mensen verschijnt de telefoon echter als een boek met zeven zegels. En zelfs als het vaak objectief zinvol lijkt, willen oudere mensen vaak niets met de nieuwe technologie te maken hebben. Wil je toch graag nu al meer informatie over telefoons voor senioren? Kijk dan eens op https://vergelijk-mobiele-telefoon.nl/samsung-galaxy-s9/

Nooit Te Oud Om Iets Nieuws Te Leren

“Deze hele nieuwe techniek … dat is niet voor mij!” Wie heeft deze zin of iets dergelijks niet gehoord van zijn ouders of grootouders? We zouden ons minder zorgen maken als onze geliefden bereikbaar waren via de mobiele telefoon. Vooral met de leeftijd zijn mensen steeds vaker in gevaarlijke situaties, van waaruit hij zichzelf misschien niet kan helpen.

Velen zullen op dit punt zeggen: “50 jaar geleden hadden we geen smartphones.” En daarmee hebben ze natuurlijk gelijk. De tijden zijn echter veranderd. En laten we eerlijk zijn: we voelen ons gewoon veiliger, ook al kunnen we onze ouders en grootouders op elk moment bereiken. En wat nog belangrijker is, ze moeten ons kunnen bellen wanneer ze hulp nodig hebben.

Ouderen Willen Het Soms Niet

Natuurlijk willen we ook op onze oude dag grotendeels onafhankelijk blijven en ons niet laten vertellen wat we wel of niet moeten doen. Om deze reden vinden veel ouderen het vaak moeilijk om een mobiele telefoon van hun kinderen te accepteren. Ze voelen zich gecontroleerd en betutteld. Ze hadden tenslotte geen mobiele telefoon nodig.

Om deze reden is het vaak problematisch om mobiele telefoons te verkopen aan onze familieleden als beveiligingsmaatregel . Daarmee komen we snel graniet tegen. Er zijn echter nog steeds manieren waarop we met de juiste woorden ook interesse kunnen opwekken om een mobiele telefoon aan te schaffen.

Hoe Je De Smartphone Brengt Bij Senioren Doet Wonderen

Verkeerde aanpak: “Ik wil je altijd bereiken!” Beter: “Dan kun je altijd bellen als je iets nodig hebt!” Vooral voor mensen die niet in mobiele telefoons ge├»nteresseerd zijn, is het vaak niet zo eenvoudig om de juiste formulering te vinden , Het is belangrijk dat de respectieve persoon de toegevoegde waarde van een mobiele telefoon herkent.

Senioren Moeten Wat Meer Overtuigd Worden Van Het Voordeel

Als de persoon bijvoorbeeld graag kookt, kun je haar vertellen dat ze toegang heeft tot talloze recepten op internet . De persoon is geneigd zijn afspraken te vergeten? Laat haar dan zien hoe ze haar afspraken op een mobiele telefoon kan invoeren en zelfs op de hoogte gebracht kan worden. We kennen het allemaal en haten het: vervelende kinderfoto’s.

Waarom maken we geen gebruik van de behoeften van onze ouders en grootouders en vertellen ze dat een mobiele telefoon ook een mobiel fotoalbum kan zijn ? Zodra de interesse gewekt is, komt de rest vanzelf. Als je ook klaar bent voor internet, kun je hem ook laten zien hoe hij openingstijden kan opzoeken of hoe hij een lokaal koffiefeest kan houden in een ontspannen sfeerplaats. Als je klaar bent, vind je het misschien leuk om grappige video’s en afbeeldingen te sturen.